Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Redactioneel commentaar

Melkglazen bol

Het is een beetje een gezelschapsspel aan het worden: herstelt de ict-sector zich in 2002 of juist niet? En zo ja, wanneer dan? Computable schreef er in het eerste nummer van dit jaar al over onder de kop 'Terug op aarde'. De conclusie was dat het een bescheiden jaar wordt. Met meer nadruk op kwaliteit van dienstverlening.

In het ergste geval haalt de directie de kaasschaaf uit de la om het bedrijf te right-sizen. Met de Amerikaanse ontslagmethoden komt kennelijk ook de Amerikaanse nieuwspraak in de mode. Het zijn daarbij vooral de Nederlandse vestigingen van Amerikaanse moeders die de klos zijn. De bonden wrijven zich ondertussen in de handen. "In 2002 ontdekken de ict'ers de vakbonden".
Veel directies trekken in dergelijke omstandigheden de dunner geworden portemonnee om zich van goed onderbouwd deskundig advies te voorzien. Want tijdig inspelen op een correct voorspeld herstel, dat levert goed geld op. Aan adviezen geen gebrek: Morgan Chambers en Giarte eerder dit jaar, gevolgd door Ernst & Young en IDC deze week. Of je als directie nu veel opschiet met die adviezen?
Uitbesteden gaat het helemaal maken in 2002 zegt de één. Oh nee, toch niet: het interne budget voor it-diensten stijgt harder dan het externe, zegt de ander. Zelfde bedrijfstak, zelfde ondernemingen, totaal tegengestelde verwachtingen. Zoek het maar uit, dus. Analisten, consultants, researchbureaus, wat heb je er aan? Ze hebben de crisis niet zien aankomen, en nu weten ze ook niet te voorspellen wanneer hij weer achter de rug is.
Misschien is het wel weer tijd voor de echte entrepreneur, de ware durfkapitalist. Want als we op de onderzoekers moeten wachten . . .
 
René Rippen en Rik Sanders,
Redactie Computable


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-22T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.