Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Redactioneel commentaar

Lang en gelukkig?

Niet alle sprookjes kennen een goede afloop. Het sprookje dat Klaas Wagenaar, bestuursvoorzitter van Getronics, vertelde tijdens de persconferentie afgelopen 1 november dreigt ernstig deze kant op te gaan.

Hij verhaalde over een jongeman in een vaal jasje en een bleke spijkerbroek die in 1997 al eens een poging had gewaagd het mooie meisje te schaken. Uiteindelijk zag hij er van af, tot ergernis van haar vader. Nu, jaren later, dingt de jongeman opnieuw naar haar hand. Hij gaat met een grote bos rozen naar haar vader, maar ziet een iets te vrolijk kijkend blauw pak naar buiten komen. Opletten geblazen dus. De vader onderwerpt hem vervolgens aan een hels vragenvuur, maar hij - een stuk wijzer geworden - overleeft dat en doet een mooie huwelijksaanzoek met dito bruidschat. De jongeman gaat met het meisje aan de haal voordat de blauwe pakken kunnen toeslaan.
Wagenaar verwees met zijn sprookje naar het eerder mislukken van de overnamegesprekken tussen Getronics en Vadertje Staat rond rijksautomatiseerder Roccade in 1997. Toentertijd was IBM de andere kaper op de kust. De verwijzing naar de blauwe pakken blijkt ditmaal op Ordina van Ronald Kasteel te slaan. Die aanbidder houdt langer aan dan verwacht en rammelt met de geldbuidel. Dat vinden vader en enkele suikerooms een stuk aantrekkelijker dan de bruidschat van de jongeman. Het meisje heeft inmiddels huisarrest gekregen. De grote vraag luidt: zullen de geliefden elkaar ooit krijgen?
Want wie gelooft er nog in sprookjes? Als de groep meerderheidsaandeelhouders, te weten de Staat en een paar grote institutionele beleggers, voor het geld gaan - en waarom niet? - ziet Henk Bosma, de bestuurder van Pinkroccade, acht jaar later opnieuw een vrijage met Getronics mislukken. Tenzij de jongeman een list achter de hand heeft om alsnog zijn lief te verschalken.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-01-07T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.