Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Redactioneel commentaar

Bouwbedrijf Cristo en Zonen

De bouw wil niet aan de ict. Iedere bouwer communiceert per e-mail en ook is informatie op een website te vinden, maar zo bijzonder is dat tegenwoordig niet meer.

De toegang tot overzichtelijkere offertes en duidelijkere informatie zitten nog steeds potdicht, want software op dat gebied wordt veel te weinig gebruikt. Uit onderzoek blijkt dat driekwart van de bedrijven ook niet wíl investeren in software. Hoge kosten en het niet duidelijk zijn van de voordelen zijn redenen die gegeven worden. Ook zou de software niet bij de bedrijfsvoering passen. Maar een open, transparante bedrijfsvoering is toch geholpen bij het gebruik van ict?

Wíl de bouwer wel dat informatie toegankelijker en transparanter wordt? Eén softwarestandaard betekent dat offertes makkelijker te vergelijken zijn. Een toegankelijk aanbod van verschillende partijen betekent dat de klant de keuze zelfstandiger kan maken en zich niets op de mouw hoeft te laten spelden. En dat is even slikken. De vaak zo onbegrijpelijke kosten die genoemd worden in een offerte moeten nu worden uitgelegd aan de klant.

Het imago van de bouw heeft daarnaast door de bouwfraude een flinke deuk opgelopen, maar daarvoor rezen er al vraagtekens bij de kosten op een offerte. En ik lig veel lekkerder in mijn nieuwe bad als ik zeker weet dat ik niet te veel voor de nieuwe badkamer heb betaald.

We kunnen de bouwer van nu vergelijken met kunstenaar Cristo, die belangrijke gebouwen inpakt. Bouwers moeten de bouwwerken uitpakken en duidelijk zijn over de prijs die ze rekenen. Alleen dan zal het imago opgevijzeld kunnen worden. En ict kan daarbij helpen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-03-24T00:00:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.