Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Klikken en klaar met Apple

Computable Expert

Sebastiaan Hooft
Serieondernemer, inspirator en startupmentor, Maschile Ventures. Expert van Computable voor de topics Management, Internet en ICT-branche.

Enthousiast geworden door een boek over Steve Jobs heb ik mijn eerste Apple gekocht. Tot midden in de nacht heb ik met mijn iPad zitten grasduinen in de App Store. Een compleet naslagwerk over Ferrari, de handige Quote Eetgids of de allerlaatste hits van David Guetta. Klikken en klaar.

Mijn verbazing gaat nog verder dan alleen leuke programma's en een fancy design. In mijn auto zit een usb-aansluiting voorzien van een Windows-sticker. Met de wallen nog onder mijn ogen heb ik mijn iPad erop aangesloten, seconden later galmden de bassen van Guetta uit de luidsprekers van mijn Windows-auto. Klikken en klaar.

Enthousiast wil ik meer. Saaie Windows-dozen de deur uit. Aluminium iMacs en Airbooks erin. Dan dient er wel wat geregeld te worden, want zo handig ben ik niet met computers. Ik snap dat ik zaken nodig heb als een Airport, TimeMachine, MobileMe en nog wat kabels en stekkers, maar mijn data moet ook worden overgezet: zakelijk en privé gescheiden. Daarnaast wil ik gebruik maken van de innovatieve mogelijkheden van multimedia. Klikken en klaar toch?

U raadt het echter al. Dit stukje tik ik nog steeds op een Windows-pc. Apple kent helemaal geen klikken en klaar voor oplossingen, slechts een doorverwijzing naar een ouderwetse dealerlocator. Dealers die mijn e-mails ouderwets niet beantwoorden. Ik klik de Apple-site maar weer weg en ben er klaar mee. Kijk, daar zou ik als ik Jobs was slapeloze nachten van krijgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Zo, wat een vaag artikel.
Wat is nou eigenlijk het probleem?
Locked in windows?

Ik begrijp ook niet wat je hier wilt vertellen Sebastiaan. Indien je de beleving hebt dat Apple niet gebruiksvriendelijk is bij het overstappen van Windows naar Mac lees ik niets over voorbeelden en je ervaringen.
Naar mijn ervaring is het overzetten van data btw inderdaad klik en klaar met een externe (apple of non-apple) hardeschijf/usb-stick.

Klikken is wel ZOOOO 2009.

Wij schuiven al een tijdje hoor...

Maar blijf maar lekker klikken met je muis in windows land.. We zullen je (niet) missen.

Kansloos artikel zonder kern.

Herkenbaar probleem. Daarom gebruiken wij wel Apple tablets, maar blijven wij voor het overige toch gewoon bij onze Windows omgeving.

Tik je dit stukje nog steeds? Moderne mensen creëren hun verslagen en e-mails tegenwoordig toch door middel van spraakherkenning? Productiever en efficiënter en daardoor tijd over om met de iPad te spelen :-)

Als 61 jarige senior digibeet ben ik 3 jaar geleden overgestapt van een PC naar een IMac. zonder problemen met het overzetten van veel word, powerpoint en exel bestanden. Zoals iemand als schreef: Slepen en klaar.
Inmiddels ben ik 64 en ben tot nu toe niets tegengekomen wat zich niet op mijn systeem thuisvoelt. Kortom wordt hier een "probleem gecreëerd?

Herinner je je nog hoelang je bezig was om Windows onder de knie te krijgen (vorige eeuw) en hoevaak de dingen niet gingen zoals je wilden ? (understatement)
Wat dat betreft is de iPad werkelijk 'klikken en klaar'. Er is overal wel een (iOS) oplossing voor, van backups tot presentaties, it's al there, en het werkt meteen ! Als je dat afzet tegen al die Windows-pruts-uurtjes-tegen-uurloon, dan hadden we nu flink Apple aandelen. Iedere gebruiker 'krijgt' blijkbaar het besturingssysteem dat hij verdient.

Vreemd verhaal, temeer omdat Sebastiaan Hooft zich opwerpt als expert van Computable voor de ICT branche, beleid en internet. Als ik Computable was, zou ik mijn redactionele staf eens een keer doorlichten op hun expertise niveau; daar lijkt me nogal wat aan te schorten als ze niet in staat zijn met een Apple een stukje tekst te schrijven.

"Sebastiaan Hooft, Computable Expert" staat ergens bovenaan dit uiterst wazige stukje. Expert? "Brevet van onvermogen" was een betere ankeuiler geweest. Dit is een stukkie dat communiceert van niks naar nergens, en het raakt ook nog eens kant nog wal. Wat gek toch dat horden Mac-gebruikers WEL het klik en klaar ervaren, terwijl deze self-mentioned expert het kennelijk niet voor elkaar weet te boksen. En ddan meteen maar de hele Apple-lijn in de sloot kiepert. Beste "Investor and Non-executive director" Sebastiaan, volgende keer misschien wat eerder aan je stukkie beginnen. Komt er wellicht toch nog wat zinnigs uit voort...

Goed artikel! Maakt de juiste dingen los bij de reacties tot nu toe: "locked in Apple", onderhevig aan de hype, meelopers,...

Ik had Windows, toen een Apple, maar ben nu de hype weer voorbij: gebruik Windows, Apple, Internet: leve wat bij je past. Geen gezeik naar anderen toe beste mensen! Gebruik wat je nodig hebt: focus op diensten en toepassingen en schaf de hardware aan wat je daarvoor nodig hebt. Merk is niet interessant.

Of wil je soms interessant doen/zijn?

Wat een slap artikel. Een IPad is geen PC maar wel een fantastisch apparaat waar versie 2 straks 2 versies verder is dan de concurrent. Ik ben ook een Windows liefhebber, maar ik hou ook van mijn IPad en Macbook. En muziek speel ik nog steeds met mijn IPod en verwacht van mijn wasmachine ook niet dat deze mp3'tjes afspeelt. Waarom is een Blackberry met die priegelknopjes cool en moet er telkens worden afgegeven op de innovaties van Jobs?

Ik heb nooit een Apple gehad en ik heb niet meer dan een iPod Nano en die is me kado gegeven.

Wat ik indirect heb vernomen van de Apple hype dingen is dat de gebruikers-ervaring en gebruikersvriendelijkheid op een heel ander niveau ligt. Daar betaal je dan ook voor, maar goed, dat is een keuze.

Ik snap echter echt niets van dit artikel. Is deze meneer expert in knulligheid en onhandigheid?

De vraag is natuurlijk of Apple met de tweede versie van de tablet de markt blijft domineren? Waarschijnlijk wel. Maar bedrijven als HP en Microsoft zitten niet stil. Die steken miljarden in oplossingen om de achterstand in te lopen. Die bedrijven hebben een heel wat verfijnder en zakelijker gericht dealernetwerk dan dat Apple heeft. Ik snap de column wel...

Een expert die niet met Apple overweg kan en een helpdesk dient te bellen. Wat er genoemd wordt in het artikel is echt geen rockit science meneer de expert. Wel amusant om dit te lezen van een Windows gebruiker waarbij je met bijna alles vast komt te zitten in logica.
Met windows bleef je nachten wakker om te installeren en fouten op te sporen. Met apple ben je tenminste bezig met leuke dingen in de nacht, zijn de wallen wel waard geweest.

Weten we de uitspraak "plug and pray" nog? Was op een windows platform toch.


och weet je ik heb ergens nog een 386 liggen met win 3,11 mix hoen eerder iets voor je :-) haha. Nee als Mac te moeilijk is dan zou ik toch stop en koop en typemachine

oeps tikfout op mijn iPad , zit in de trein dan kan dit
Maar wel zonder blauw scherm :-)

Ik bedoelde dus misschien iets voor jou die 386 ?

je Wilt je prive en zakenlijk spul gescheiden houden, en denkt dat op een windows pc voor elkaar te hebben gekregen ?
Een Apple is tenminste gebaseerd op een kernel dat toegang tot bestanden en processen regelt en niet een gui waar je door het weglaten van icoontjes valse veiligheid creeert.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-03-07T15:00:00.000Z Sebastiaan Hooft
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.