Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Beleg in je eigen bedrijf

Computable Expert

Sebastiaan Hooft
Serieondernemer, inspirator en startupmentor, Maschile Ventures. Expert van Computable voor de topics Management, Internet en ICT-branche.

De beurzen kleurden de afgelopen dagen een diepere kleur rood dan Marco Borsato ooit zou kunnen bezingen. Double dip, schuldencrisis, Griekenland. Wat de oorzaak ook is, de grote indices gaan naar beneden. Financieel adviseurs struikelen over elkaar heen met goed bedoelde adviezen. Goud is het nieuwe vastgoed, maar Zwitsers vastgoed schijnt dan weer het nieuwe goud te worden.

Overigens doe  je er verstandig aan om je bij elke kenner af te vragen: if you're so smart, how come you ain't rich? Knap hoor, roepen vanaf de zijlijn, maar put your money where your mouth is.

Waar je nu in moet beleggen? Geen flauw idee. Ik heb geen verstand van goud en nog minder van Zwitsers vastgoed. Waar ik wel wat vanaf weet, is een eigen bedrijf. Mijn advies luidt dan ook: beleggen in je eigen bedrijf is de allerbeste investering die je kunt doen. Er is namelijk geen euro die zo goed rendeert, als die in je eigen bedrijf. Investeer in zaken als business intelligence, operational excellence en customer intimacy. Zorg ervoor dat je onderneming op deze vlakken aantoonbaar de hoogste automatiseringsgraad in de branche heeft. Let niet op een dubbeltje en leg de lat hoog.

Heb je zelf een automatiseringsbedrijf? Dan is het rendement nog eens driedubbel zo groot. Zorg ervoor dat je eigen organisatie een voorbeeld is voor je klanten: zo weet je precies hoe je organisatie er voor staat, je processen verlopen gladjes en je handelt in het belang van de klanten. Indien je dit concreet aan de klant toont, dan zullen zij bij jou hun projecten uitbesteden. Een mooiere organisatie, meer werk en een hoger rendement.

Beleg in je eigen bedrijf. Je ziet het terug in het bedrijfsresultaat, en het is nog leuker ook. Is dit weer advies vanaf de zijlijn? Gelukkig niet. I've put my money where my mouth is. Met drie startende groeibedrijven in de kraamkamer. Daarom is deze tip goud waard, en je hoeft er niet eens voor naar Zwitserland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-09-13T12:49:00.000Z Sebastiaan Hooft
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.