Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Tirade op Apple niet op feiten gebaseerd

Wie Apple het graf in schrijft, baseert zich niet op recente feiten, maar op een oud archief, 'van horen zeggen' en vooroordelen.

Ad Mulder laat zich zonder enige recente kennis in een lange tirade uit over Apple. Allereerst is het aandeel Apple sinds de dramatische verliezen een jaar geleden met 10 dollar gestegen. De huidige koers is dus niet de laagste in tien jaar. 'Apple gelooft niet in open systemen' - dat is ook zo'n misser. Naast het licenceren van het MAC-OS - weliswaar laat, maar beter laat dan nooit - heeft Apple geïnvesteerd in Opendoc. Dat is een echt open systeem, waarbij iedere ontwikkelaar Opendoc-applicaties kan schrijven, die de gebruiker vervolgens naadloos onderling kan laten samenwerken. Verder is de arrogantie die Apple ooit had echt verdwenen, maar niet het geloof in eigen kunnen en in het eigen produkt. Als je iets maakt waar je trots op kan zijn, hoef je dat, in de VS althans, niet te verbergen. Ook zijn de prijzen van Apple-systemen niet hoger dan die van a-merk DOS-computers, kijk maar op de binnenlandse en buitenlandse markt.
Volgens Mulder is het systeem van een Apple minder stabiel (van horen zeggen, niet uit eigen ervaring). Probeer eens Windows 3.11 te updaten naar Windows 95 in vijftien minuten - zo lang heeft een Apple-gebruiker nodig voor de update van systeem 7.1 naar systeem 7.5.5. Mulder slaat de spijker op de kop als hij stelt dat er 'better selling' produkten zijn voor de Windows-markt. Dat is de kracht van Microsoft: marketing, gevoed door heel veel geld - maar innovatie komt er niet vandaan; dat wordt gekocht. Tot slot: Copland heeft inderdaad veel vertraging opgelopen. Dat is voor zowel Apple als de gebruiker vervelend, maar om daarmee het bedrijf ten grave te dragen gaat wat ver.
 Paul Verbruggen, Macintosh-manager, Politie Noord-Holland Noord, Alkmaar

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-12-13T00:00:00.000Z Paul Verbruggen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.