Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Redactioneel commentaar

Comeback van de Comdex:

Het lijkt er op dat de Comdex Fall zijn positie als serieuze IT-beurs aan het terugwinnen is. Op de beursvloer zelf, maar zeker in het seminar-programma ging het over reële thema's als kosten van de IT-infrastructuur, standaardisering, migratie van de client/server-omgeving naar een intranet-omgeving en zaken als browser versus pakketsuite. Kortom, een kolfje naar de hand van menig automatiseerder.

Twee jaar geleden nam Comdex-eigenaar Masayoshi Sun uitgeverij Ziff-Davis over omdat hij op zoek was naar meer inhoudelijke kennis van de IT-wereld. Daarvan lijkt de Comdex nu te profiteren. Het aantal vaders en moeders dat met het hele gezin een weekje Las Vegas deed om die leuke computerbeurs met al die leuke software en nieuwe computers te zien, is dan ook drastisch afgenomen. Wat rest zijn bomvolle conferentiezalen waar serieuze automatiseerders panelleden het vuur aan de schenen leggen met weerbarstige praktijkvoorbeelden. 'Hoezo is de netwerkcomputer panacee voor alle kwalen; in onze gemêleerde IT-omgeving met veel mobiele gebruikers kunnen we geen kant uit. Heeft u daar wel eens over nagedacht?' Dat is de sfeer. De enige die dit nog niet heeft begrepen is Bill Gates. "I love de PC" - met een hartje natuurlijk - was zijn bijdrage aan de discussie. Een basketballer mocht zijn eigen website showen. Toen bleek dat hij - ten overstaan van 7000 toehoorders (!) - niet wist hoe hij op zijn eigen site moest doorklikken, zag Gates zich genoodzaakt zelf de muis ter hand te nemen. Het was een mooie illustratie van hoe het niet moet in de automatisering.
Opvallend was dat Gates tevens een poging deed grappig te zijn. Zolang dit aan de hand van een geregisseerd videootje gebeurt, is het best lachen met Bill. Voor volgend jaar doet de Microsoft-topman er goed aan zijn gebruikers eens serieus te nemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-21T00:00:00.000Z Mark Plekker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.