Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Redactioneel commentaar

Een gokje

Dat automatiseerders geen gokkers zijn weten ze in Las Vegas als geen ander. Al twintig jaar achtereen vindt hier elk jaar de Comdex Fall plaats. De hoteliers ondervonden jaren geleden al dat de omzet in de casino's tijdens deze vijfdaagse beurs fors daalt en dus gaat de prijs van de hotelkamers drastisch omhoog. Het moet immers uit de lengte of uit de breedte komen.

Wat mij elk jaar tijdens de Comdex weer opvalt is de kloof tussen theorie en praktijk. We lezen en schrijven over de mogelijkheden van informatietechnologie, over media als Internet en cd-rom. Maar toch kiezen we er voor om - elk jaar weer - vele uren in een vliegtuigstoel door te brengen om in een woestijnstad de nieuwste snufjes op het gebied van informatietechnologie te verkennen.
Vijf dagen lang zeulen we bergen papier achter ons aan om deze vervolgens via een koeriersdienst naar Nederland te verschepen. Na een vermoeiende terugreis worstelen we ons met de jet-lag nog in de benen door de massa informatie heen en vragen we ons moe af waarom dit niet anders kan. Volgende keer via Internet? Alles op een cd-rommetje laten zetten? Televisie, webcams? Technologie genoeg om ons uit het vliegtuig te houden.
Maar wat blijft er dan over van het onverbeterlijke enthousiasme waarmee de Amerikanen hun technologie aan de man brengen. Het Internet vermag veel, maar is op het moment alles behalve vermakelijk. Zolang dit zo is, zullen we beurzen blijven bezoeken. Zeker die in Las Vegas. Dáár durf ik mijn geld wel op te zetten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-19T00:00:00.000Z Mark Plekker