Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Te veel meegegoocheld met de getuigen

Jongleren met feiten en cijfers is in het Microsoft-proces aan de orde van de dag. Het 'gegoochel met getuigen' gaat Illya Vaes echter te ver. Het ontlokt hem de volgende kritiek.

U heeft helaas wat te veel meegegoocheld met de getuigen (Computable, 16 oktober). De door John Soyring (niet 'Sorying') vermelde reden dat IBM computers maakt met Windows erop geïnstalleerd, kan toch nauwelijks reden zijn voor zijn getuigenis; dan kunnen er nog wel een paar honderd getuigen worden opgeroepen.
Dat Soyring aan het hoofd heeft gestaan van IBM's PSP zal er meer mee te maken hebben. Zijn afdeling PSP was namelijk de maker van OS/2 Warp 3, hetgeen men - tegen de ('vermeende') monopolistische praktijken van Microsoft in - probeerde aan OEM's en consumenten te slijten. Het was vast geen opzet dat OS/2 (weer) verzwegen werd...
 
Ing. E.L.I. Vaes
systeemontwerper
Ede

 
Naschrift redactie
Inderdaad, de naam Soyring is verkeerd gespeld, maar de toelichting achter deze getuige in de Microsoft-zaak is verkeerd opgevat. Die is namelijk geenszins bedoeld als uitleg waarom deze persoon is opgeroepen als getuige. Zie bijvoorbeeld de genoemde 'professor telecommunicatie', ook daar zijn er zeker meer van in de wereld. Soyring kan als IBM-hoofd echter zijn licht werpen op de relatie tussen Microsoft en diens oem-fabrikanten. Dat de man ook een link vormt naar OS/2, IBM's zere been, is geen toeval. Dat dit niet vermeld staat, is geen opzet. 'Verzwijgen' is dus een beladen en onjuiste term in dit verband.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-11-13T00:00:00.000Z E.L.I. Vaes