Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Heeft faxen echt wel toekomst?

Dit artikel delen:

Met veel belangstelling heb ik het artikeltje 'Over 5 jaar: driekwart faxen over IP' (Computable, 5 september) gelezen.

Het feit dat over vijf jaar driekwart van het faxverkeer via Internet verloopt, kan een zeer positieve ontwikkeling zijn voor ons bedrijf. Echter, bij het lezen van het stuk, rijst mij de volgende vraag: Waarom is er nog sprake van faxverkeer als kostenbesparing de grootste drijfveer van deze ontwikkeling is? Als men via Internet gaat mailen, maakt men ook gebruik van het lagere tarief. Daarbij heeft e-mail nog de voordelen dat het bericht nog steeds aan te passen is, het gewoon zonder kwaliteitsverlies doorgezonden kan worden en het prima past in een papierloos kantoor. Voor zover ik kan bepalen is de enige verklaring voor de groei in het faxverkeer het feit dat er via Internet gemaild kan worden vanuit een computersysteem naar een bestemming waar slechts een faxapparaat beschikbaar is (en nog geen computersysteem). Gezien de groeimarkt voor de e-mailsystemen lijkt me dit echter tegenstrijdig aan de groei in het faxverkeer. Wellicht dat ik iets over het hoofd zie of de plank helemaal mis sla?
 
Nieke Sluijters, Software Connection BV, Montfoort

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-17T00:00:00.000Z Nieke Sluijters
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.