Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Redactioneel commentaar

Het uur van Bill

Je concurrentie voor blijven, competitive edge, time-management, maar vooral het verhogen van je persoonlijke efficiency. Automatiseringsprodukten moeten het allemaal mogelijk maken. Maandagochtend werd ineens duidelijk waar het allemaal op neer komt.Sinds een aantal maanden staat Windows 95 op de desktop geïnstalleerd. Allemaal plug and play, een kind doet de was, je bent er dagen zoet mee, zonder dat je het je realiseert.

Met de programma's kun je zoveel dat je aan je eigenlijke werk nauwelijks toekomt. Een presentatie in Power Point echt leuk maken, vergt al snel een hele ochtend, daar waar die gekopieerde A-4-tjes van vroeger toch meestal in een half uur waren uitgewerkt. Maar goed het oog wil ook wat. En dus vliegen de buttons, sterretjes en clip arts over je scherm.
Bill Gates legt 15 jaar na de introductie van Dos inmiddels een behoorlijk beslag op onze tijd. Wat krijgen we daar voor terug?
Afgelopen maandagochtend was het betaaldag. Gates besloot dat het tijd was om iets terug te doen voor zijn gebruikers. Met een ruimhartig gebaar zette hij met het opstarten van miljoenen Windows 95 PC's de tijd een uur terug. Voilà, zo maar gratis en voor niets, een uur extra werken.
In weerwil van de richtlijnen van de Europese Commissie besloot de man van Microsoft dat de wintertijd in Europa een maand eerder dient te beginnen. Een maand lang kunnen we genieten van dit Gates-uurtje. Leve Windows 95, het is nog maar afwachten of Larry Ellison en zijn netwerkcomputer ooit zo genereus zullen zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-10-04T00:00:00.000Z hoofdredactie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.