Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Is Microsoft gèk geworden?

Zoals u wellicht weet wordt er de laatste tijd nogal wat ophef gemaakt over de beveiliging op Internet. Met name over het ontvangen van een mail waarin mogelijk een virus zou zitten, schrijft Paul Backus.

De oplossingen die Microsoft ter beveiliging aanbiedt zijn van Internet te halen of via het Net te bestellen.
Downloaden van updates kan - zeker wanneer wij praten over de drukst bezochte site van de wereld - nogal wat tijd kosten. Dus bestellen maar! Wie schetst mijn verbazing, je moet een creditcard bezitten anders kan er niet besteld worden. Downloaden dan maar. Tot drie keer toe mislukt dit. Na zo'n kleine 8 Mb houdt het Web het voor gezien en moet de hele sessie opnieuw.
Moedeloos van het wachten op de nieuwe Internet Explorer bellen we Microsoft in Amsterdam. Wat blijkt ze kunnen mij niet helpen. Ze mogen de Internet Explorer niet verkopen, zelfs niet via de Direct Services van Microsoft. Ik moet hem bestellen via het Web, "maar dan heeft uw wel een creditcard nodig", wordt er nog gezegd. Het enige dat Direct Services mij kan aanbieden is een Internet Explorer voor de Mac en Windows 3.11 (wel gratis overigens).
Laten we geen Mac of Windows 3.11 in huis hebben. Wat jammer nu. De MSIE 4.01 kan alleen op diskette worden besteld voor 60 gulden per versie. We hebben zowel Engels als Nederlands nodig. Of we dan even 120 piek willen betalen? Zij ze gek geworden bij Microsoft.
Na enig overleg wordt besloten om maar naar Netscape over te stappen en warempel anderhalf uur later hebben we de nieuwste versie via het Web binnen (zowel Engels als Nederlands) en zijn we weer 'secure' (voor zover je daarop mag vertrouwen). Ons geloof in het Web is weer enigszins hersteld.
 
Paul Backus,
Maastricht

PS
Of dreigen met plaatsing van deze brief de houding van Microsoft heeft beïnvloed zal in nevelen gehuld blijven, maar Paul Backus ontving op 4 september 'gratis' een CD met de Engels-/Nederlandstalige versie van Internet Explorer MSIE 4.01.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Raar als je 10 jaar na dato dit artikel vind via googelen. Toch is het leuk om het nog eens terug te lezen. Het waren nog eens tijden toen. Nu met ADSL is alles downloadbaar en moet je terecht betalen als je een cd of dvd versie wilt ontvangen. Microsoft heeft een nog meer arrogantere houding aangenomen in alles wat ze doen en wat ze gevraagd krijgen. Toch zie je nu ook weer een kentering ontstaan doordat mensen uitwijken naar apple en linux. Voor het eerst in jaren komt microsoft terug op eerdere beslissingen onder druk van de markt.

Ik heb nog steeds de originele cdrom die microsoft me toen heeft toegezonden met daarop de internet verkenner 4.01 voor windows 95,98 en nt 3.51 of 4.0. Leuke tijd was dat toen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-09-11T00:00:00.000Z Paul Backus
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.