Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Redactioneel commentaar

HP en Compaq zetten zwaar in

Carly Fiorina, ceo van Hewlett-Packard, heeft ooit gezegd dat zakendoen erg veel op het edele pokerspel lijkt. Met de voorgenomen samensmelting van HP en Compaq spelen zij en Michael Capellas, ceo van Compaq, in elk geval hoog spel. Zelf menen zij sterke troeven in handen te hebben, maar de buitenwacht heeft even sterke twijfels.

Het pad van fusies in de ict-sector is geplaveid met mislukkingen. Die van Compaq en het ooit fameuze DEC is er daar één van. Eigenlijk had HP destijds Digital moeten kopen. De technici in Silicon Valley hebben immers meer verstand van de diensten, de opslagproducten, de besturingssystemen en de processoren uit de DEC-stal dan de pc-kloners uit Texas. Compaq heeft zich verslikt in DEC en het is nog maar of na drie jaar de oorspronkelijke waarde weer zijn glans kan krijgen.
Voor het personeel breken onzekere tijden aan. Ook voor het Nederlandse management, dat evenzeer door het nieuws was overrompeld. Wie legt in Nederland, waar Compaq een hogere omzet heeft dan HP, het meeste gewicht in de schaal?
Voor gebruikers kan de fusie betekenen dat HP een sterker aanbod krijgt. Maar dan zijn we gauw een paar jaar verder en het zal Fiorina veel moeite kosten al die tijd haar pokerface in de plooi te houden.
Teus Molenaar,
Redactie Computable

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-09-14T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.