Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Opslag met Franse slag

Het artikel van Wim Amerongen over virtuele opslag (Computable, 25 mei) bevat enkele storende fouten.

De auteur spreekt van een 'white paper' over virtualisatie van Robert Nieboer, die werkzaam zou zijn bij Global Industry Analyst Relations. Nieboer is echter in dienst van Storagetek en de 'white paper' waarover gesproken wordt, is een uitgave van dit 'opslag'-bedrijf.
Dan het marktleiderschap van IBM en EMC, dat in het artikel wordt genoemd. Het is maar hoe je het bekijkt. Op het gebied van virtualisatie is Storagetek toch echt marktleider en de enige leverancier van tape-, disk- én netwerkvirtualisatie.
Tot slot nog de opmerkingen over de financiële cijfers van dit bedrijf. Het genoemde verlies van 3 miljoen dollar op een omzet van 469 miljoen dollar in het eerste kwartaal van dit jaar houdt uitsluitend verband met het nemen van voorzieningen.
Het opslagbedrijf heeft de afgelopen drie kwartalen volgens verwachting gepresteerd en tevens een prima operationele winst geboekt. Het aandeel van Storagetek heeft dan ook een stijging van 50 procent vertoond; dat is van de aandelen IBM en EMC niet te zeggen.
 

Andreas Drenthen General Manager Storagetek

Naschrift:

Het artikel over virtuele opslag is gebaseerd op de gebruikersbijeenkomst Eurostorage die begin mei in Praag werd georganiseerd. De uitgereikte 'white paper' is inmiddels verdwenen in mijn ronde archief. Daarom neem ik graag aan dat de auteur hiervan werkzaam is bij uw bedrijf.
U stelt terecht dat je marktleiderschap op allerlei manieren kunt definiëren. Dat EMC en IBM marktleider zijn op het vlak van de san-nas-markt; daar zijn alle onderzoeksbureaus het over eens. Van 2000 tot 2003 groeien deze markten met respectievelijk 75 procent (san: storage area networks) en 60 procent (nas: network attached storage). De helft van de omzet van Storagetek komt uit de verkoop van systemen voor tape-opslag. Volgens IDC groeit deze markt de komende jaren met 8 tot 10 procent.
In het artikel wijs ik erop dat het beter gaat met uw bedrijf. Het blijft een feit dat het bedrijf nog steeds verlies lijdt, ook al is dat te wijten aan het nemen van voorzieningen.
 
Wim Amerongen, freelance medewerker

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-08-10T00:00:00.000Z Andreas (e.a.) Drenthen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.