Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

'Healey is onzinnig'

"Met verbazing lees ik elke week de columns van Martin Healey", schrijft Ali Odaci. Zijn smartcard-artikelen bijvoorbeeld zijn "onzinnig en irrelevant".

Het is niet aardig om die man af te kraken, maar als hij eindelijk eens niet Microsoft kinderachtig afkraakt, komt hij met iets waarvan je denkt 'wat is dit nou'. Dan voel ik me toch geroepen om te reageren. Ik lees Computable al geruime tijd en het heeft goede artikelen, maar Healeys column is ver beneden peil, elke keer weer.

Pisbeurt

Neem zijn smartcard-artikelen, zeker de laatste twee over 'Pinnen met chipkaarten' (zie: http://www.computable.nl/cpicom.htm). Het probleem is dat de man niet weet waar hij over praat, dat hij onzinnig en niet relevant is. Verder is hij Engels. Daar is niets mis mee, anders dan dat Engeland vergeleken met Nederland jaren achterloopt wat betreft kennis van de praktische aspecten van smartcard- en chipkaart-technologie. Nederland heeft de hoogste penetratiegraad van chipkaartgebruik en al een decennium professionele en massale ervaring met deze technologie. Denk aan de landelijke studentenchipkaart, de chipper en de chipknip.
Het is de verantwoordelijkheid van de redactie om hierbij stil te staan en niet klakkeloos een verhaaltje van Healey te vertalen. Als je het echt over chipkaarttechnologie wilt hebben, vraag dan iemand die iets toevoegt en weet waar hij over praat, en niet iemand die een vaag verhaaltje vertelt over wat ze in Engeland doen. Vraag bijvoorbeeld een deskundige van een van de Nederlandse banken.
Ik ben zeker niet de eerste die commentaar heeft op Healey, maar mijn kritiek betreft nu de redactie. Weet waar je over wilt publiceren en plaats een artikel of column van iemand die een zinnig verhaal kan vertellen dat de stand van zaken, praktijkervaringen enzovoort belicht.
Verder vraag ik Healey dringend niet elke keer weer een pisbeurt op Microsoft te hebben. Hij heeft de 'macht' om een column te plaatsen. Om dan kinderachtig elke keer Microsoft af te kraken ... Iemand die altijd Word gebruikt en dan een column wijdt aan hoe slecht het wel niet is - jammer voor de kwaliteit van het blad. Zeg die man 'neem dan een andere tekstverwerker en bedenk eens een goed artikel'. Zo simpel kan het zijn. Stop de vervuiling van Computable door Healey met kinderachtige, rommelige, irrelevante en onzinnige columns.< BR>
 
Ali Odaci

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-08-01T00:00:00.000Z Ali Odaci
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.