Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Met 32 bit is slechts 4 gigabyte te adresseren

Martin Healey's column '64-bit Besturingssystemen' (Computable, 16 juli) kan niet onweersproken blijven. Hij beweert: "Met 32 bit kun je al 4 terabyte adresseren (als we uitgaan van een byte als de kleinst adresseerbare eenheid)".

Zoals iedereen met een beetje verstand van computers of twee-machten weet, kun je met 32 bit 'slechts' 4 gigabyte adresseren. Nu zie ik dit soort vergissingen wel vaker in de pers, vaak als gevolg van een spelfout of vertaalfout. In dit geval vrees ik echter dat Martin Healey echt denkt dat je met 32 bits 4 terabyte kunt adresseren. Hij gebruikt deze aanname namelijk als argument voor zijn stelling dat een 32-bit besturingssysteem 'voldoende' is voor de meeste toepassingen. Martin Healey heeft gelijk dat 4 terabyte op dit moment voor de meeste toepassingen voldoende is, maar 4 gigabyte is dat niet. Zo kunnen videotoepassingen al vrij snel tegen een limiet van 4 gigabyte aanlopen.
 
Dick Streefland, De Bilt

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-06T00:00:00.000Z Dick Streefland
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.