Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Strong Arm niet van Intel

Onderin het artikel 'Epoc 5 van Symbian kan strijd aan met CE' (Computable, 25 juni 1999) staat: 'Het toestel zal naar verluidt uitgerust zijn met een kleurenscherm, een Intel Strong Arm 190 MHz 1100 processor ...'

Volgens mij - misschien heb ik iets gemist - is een essentiële eigenschap van de Strong Arm nu juist dat die niet van Intel is, maar van ARM. Dat betekent onder andere een eenvoudiger (Risc) ontwerp, en daardoor een lager energieverbruik. Het aantal Mips/Watt is veel groter dan bij Pentium-achtige processoren. Daarom ook kan Psion 5, waarin een 18 Mhz ARM 7100 processor zit, 40 uur draaien op twee simpele AA batterijtjes, terwijl de Windos CE/Intel-machines allemaal lithiumbatterijen nodig hebben. Verder heeft een Acorn-computer een voeding van maar 35 Watt, en een PC voedingen van 100 à 200 Watt.
 
Ruud Harmsen
 
Naschrift Redactie:
Strong Arm is inderdaad een geregistreerd handelsmerk van ARM, maar de Strong-Arm-technologie voor het ontwerpen van chips wordt onder licentie toegepast door Intel. Dit is ook het geval met de SA-1100 processor in het bewuste artikel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-09T00:00:00.000Z Ruud Harmsen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.