Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Redactioneel commentaar

Wie wil wachten op Windows 98?

Microsoft heeft Windows 98 uitverkoren tot het product waarmee het een gevecht op leven of dood voor zijn bestaan opvoert. Dit is geen onverstandige keuze: het nieuwste besturingssysteem is op dit moment immers geen levensader van het bedrijf. Het is te typeren als een handige upgrade van voorloper Windows 95; niet meer en niet minder.

Het besturingssysteem zal gebruikers niet dusdanig in vervoering brengen dat ze bereid zijn op de stoep voor computerwinkels te overnachten om het eerste exemplaar in de wacht te slepen. Bij Windows 95 was dat nog wel het geval.
Dit pakket leent zich daarom bij uitstek om wel bedrijfspolitieke maar geen bedrijfseconomische risico's mee te lopen. Ook hardwareleveranciers realiseren zich dit en hebben er inmiddels alles aan gedaan om te voorkomen dat zij wel en Microsoft niet de klappen op kunnen vangen. Nog eens extra wordt benadrukt dat zakelijke klanten hun geld beter kunnen besteden aan de opvolger van Windows NT 4.0. Consumenten die zonodig willen, krijgen een tegoedbon voor een upgrade naar '98'.
Voor de computerindustrie als geheel is het een geruststellende gedachte dat niet, zoals Microsoft graag stelt, de toekomst van de hele industrie op het spel staat. Wat aan de orde is, is de dominantie van Microsoft en het vermeende misbruik van deze positie door de browser te verweven met het besturingssysteem. Hoewel te verwachten valt dat deze procedure veel tijd zal vergen, is het voor de IT-sector goed wanneer hierover snel duidelijkheid wordt geboden.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-05-29T00:00:00.000Z Mark Plekker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.