Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

In artikel over notebooks ook Apple noemen

In een artikel over notebooks kan men niet aan Apple voorbijgaan. Storend dat in het artikel de ontwikkelingen op het Mac-OS-terrein niet werden genoemd.

Met interesse las ik het artikel Notebook stoot PC van bureau (Computable, 2 mei 1997). De computergebruikers die de computer als een veelzijdig bruikbaar informatie-ding en werktuig (presentaties, doorrekenen, communiceren met de thuisbasis enzovoort) gebruiken, zijn immers niet zo erg gebaat bij een imposante toren met beeldscherm ter grootte van een volwassen tv-scherm op hun bureau.
Computable is een objectief, veelzijdig en informatief IT-periodiek. Juist daarom heb ik het als enigszins storend ervaren dat in het genoemde artikel de gelijksoortige ontwikkelingen op het Mac-OS-terrein niet werden genoemd. Bijna miste ik immers de kans om mijn bureau 'op te ruimen' en mijn wat verouderde Quadra in te ruilen tegen een Powerbook 3400 (vooralsnog alleen maar geproduceerd door Apple zelf?) met een kloksnelheid van 240 Mhz, een kleurenscherm van 12,1 inch en verder alle andere zaken, inclusief Ethernet-connectie en eventueel draadloos lan. En natuurlijk net zo prijzig (waarschijnlijk) als de notebooks op het Intel-Windows spoor. Maar ik kan dan wel zowel Windows als Mac-OS gebruiken.
 
H.Ch. Meliëzer
 
Naschrift redactie:
U heeft gelijk, we hebben Apple weer in het verdomhoekje geplaatst. Om het goed te maken hierbij een foto van de Powerbook 3400 die u op het oog heeft. Ongeveer net zo duur als zijn Intel-broers, maar in kloksnelheid (nu nog) even sneller.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-05-23T00:00:00.000Z H.Ch. Meliezer
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.