Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Bedrijf, en niet Microsoft gaat over upgrade

Het is jammer om te zien dat Microsoft in een rap tempo weer een nieuw product op de markt brengt (Windows Server 2003, Computable 13 januari 2003).

Als we met een reëel oog kijken naar het migreren van grote server complexen en back-ends van bedrijven en instellingen (honderd servers of san-nas systemen) dan moet de it-afdeling van zo'n onderneming zich de volgende inspanningen getroosten om de volgende stappen te zetten:
 
2003: het nieuwe product verschijnt op de markt;
2003-2004: het bedrijf wacht het eerste SP (service pack) af en de eerste bugfixes;
2004: maakt een implementatieplan;
2004-2005: en implementeert vervolgens het nieuwe server product.
 
Een doorlooptijd kortom tussen het verschijnen van het product en de implementatie van minimaal 2 jaar, maar realistischer 3 jaar.
Er zullen vast weer pioniers zijn die sneller gaan. Maar bij het sleutelen aan het
back-end sleutel je aan de basis van de automatisering en dus de stabiliteit van de bedrijfsprocessen. Als het bedrijf in 2002 net een stabiele situatie heeft bereikt na de implementatie van W2000, dan staat echt niemand te springen om hier wederom een forse investering te doen.
Microsoft zou ook kunnen overwegen de ondersteuning en stabiliteit van het bestaande W2000-product voor lagere tijd te garanderen, daarmee bijdragend aan een stabiele situatie. Het om de paar jaar uitkomen met een nieuwe versie lijkt zeer onrealistisch en wordt door velen inmiddels schouderophalend bezien. Moeten we niet toe naar de situatie dat een bedrijf zelf bepaalt wanneer het zijn systemen wil opwaarderen, zonder daartoe door een marktpartij gepusht te worden?

 
T.J. Verkerk, Ministerie van Sociale Zakenen Werkgelegenheid

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-02-28T00:00:00.000Z T.J. Verkerk
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.