Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Redactioneel commentaar

Toverwoord

Als je de fabrikanten van mobiele telefoniesystemen op het 3gsm-congres in Cannes mag geloven, werken nieuwe mobieltjes van wat voor smaak dan ook binnenkort probleemloos met elkaar samen, om de weg te bereiden voor allerlei nieuwe datadiensten. Interoperabiliteit is het belangrijkste toverwoord, al snel gevolgd door gebruiksgemak.

Om dit te realiseren moet er nog heel wat gebeuren. De introductie van multimedia-messaging kort terug heeft maar weer al te goed laten zien dat het niet alleen bij de fabrikanten ligt. De weinige telecomaanbieders die de dienst nu in Nederland aanbieden zorgen voor een beroerde dekking. Je kunt wel een foto schieten, maar als niemand hem kan bekijken, heb je er nog steeds weinig aan.
Interoperabiliteit is niet helemaal een nieuwe frase. Vroegere concurrenten als Ericsson en Nokia steken nu beide hun energie in Symbian en werken ook op andere fronten nauwer dan voorheen. Het probleem is alleen dat naast Symbian een nieuwe macht druk bezig is voet aan de grond te krijgen. Zo heb je straks Microsoft en Symbian. Ik ben benieuwd wat voor complicaties dat voor de interoperabiliteit zal opleveren.

 
Sytse van der Schaaf

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-02-21T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.