Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Data General: moddergooien vanuit drijfzand?

Een aantal weken geleden werd ons gevraagd te reageren op een artikel dat geschreven was door één van onze collega hardware-leveranciers.

In Computable's lezenswaardige katern, Achtergrond & Opinie, komen ondermeer leveranciers aan het woord. Collega Data General had een artikel geschreven met de kop 'Belangstelling NT terecht, náást Unix' en aan Sequent was gevraagd eveneens een artikel te schrijven, waarin ònze visie wordt toegelicht. Daar zijn wij uiteraard graag op ingegaan (zie deze opiniepagina).
 
Deze separate brief is bedoeld om mijn ongenoegen uit te spreken over de manier waarop de eerder genoemde collega-leverancier meent zijn gal te moeten spuien over collega's in de markt. In het artikel worden (zonder enige verbinding met de rest van het artikel) uitspraken gedaan die ongegrond zijn, Sequent richt zich op het gebied van 'high-end computing' en is daarin marktleider met de inmiddels bewezen Numa-technologie (Sequent heeft wereldwijd een marktaandeel van 34 procent). In dat 'high-end data center' gelden andere eisen, die het ook noodzakelijk maken boven op de standaardcomponenten een toegevoegde waarde, zowel met betrekking tot producten als diensten, te leveren.
Onze geachte collega zit in een totaal ander marktsegment. Wanneer je dan ook niet begrijpt waar het over gaat, komt het merkwaardig over als je daarop 'zogenaamde' inhoudelijke kritiek levert. Kritiek die op geen enkele wijze onderbouwd kan en kon worden. Onjuiste opmerkingen maken over andere leveranciers (waaronder Sequent, maar ook Compaq en Tandem), over zaken waar je zelf niet in thuis bent, komt dan heel sterk over als oridinair modder gooien met je voeten in het drijfzand.
 
Gert-Jan de Kieviet,
General manager Sequent Benelux

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-13T00:00:00.000Z Gert-Jan de Kieviet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.