Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Redactioneel commentaar

De route naar vijftig miljard dollar

Eckhart Pfeiffer heeft de smaak te pakken. Het afgelopen jaar nam hij met groot gemak Tandem Computers over. Met evenveel gemak lijkt hij nu Digital in te palmen, mits de aandeelhouders hier geen stokje voor steken. Zijn doelstellingen zijn helder: zo snel mogelijk vijftig miljard dollar omzet halen en wegwezen uit die benauwde PC-hoek.

Binnen één jaar tijd heeft Compaq het aanzien van de computer-industrie een ander gezicht gegeven. Wie immers een jaar geleden beweerd zou hebben dat Compaq een serieuze concurrent zou worden van gevestigde concerns als IBM en Hewlett-Packard had de lachers op zijn hand. Nu is het naar omzet gemeten het derde IT-bedrijf van de wereld - en lacht Pfeiffer.
Kort na de overname van Tandem tipte men haar ceo, Roel Pieper, nog als mogelijk opvolger van topman Pfeiffer. Hij was het die Tandem in zeer korte tijd onder de vleugels van Compaq bracht. En gezamenlijk verkenden ze de mogelijke routes naar vijftig miljard dollar omzet.
En toen? Toen maakte Pieper begin januari plotseling bekend dat hij twee maanden lang over zijn eigen toekomst gaat nadenken. Hij nam ontslag bij Compaq. Dat was vermoedelijk kort nadat duidelijk werd dat Pfeiffer zijn kaarten op Digital had gezegd. Door zijn voortijdige vertrek voorkwam Pieper zinsneden als 'wegens verschil van inzicht over de te volgen bedrijfsstrategie'. Het vermoeden dat de Nederlander er niet langer bij wil zijn nu Compaq het gevaarlijke domein van de service- en dienstverlening betreedt, is gerechtvaardigd.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-01-30T00:00:00.000Z Mark Plekker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.