Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Virtual Iron gaat op in Oracle-producten

Computable Expert

Willem Oorschot
Consultant/adviseur. Expert van Computable voor de topics Cloud Computing, Infrastructuur en Digital Workplace.

Oracle stopt onmiddellijk met de verkoop en distributie van de Virtual Iron-producten. Dit heeft voor de bestaande klanten en partners van Virtual Iron vergaande gevolgen. In Nederland zijn er weinig partners van Virtual Iron en navenant zullen en ook weinig producten zijn geïnstalleerd. De keuze van Oracle komt niet als een verrassing. Virtual Iron-producten zijn relatief onbekend in de markt en kunnen op technologisch vlak niet wedijveren met concurrenten als VMware, Citrix en Microsoft. Ook heeft Oracle met de overname van Sun virtualisatiesoftware in huis gehaald. Sun levert VDI-oplossingen die met name in universiteiten en hogescholen wordt toegepast en het product Virtualbox, dat als open source software aan de man wordt gebracht.

Virtual Iron was voor de overname door Oracle een relatief kleine speler in de virtualisatiemarkt. Met iets meer dan honderd man personeel was het moeilijk om op te boksen tegen een concurrent als VMware dat met 7000 man producten op de markt zet. VMware groeit met name door overnames en het integreren van de technologie van deze overnames in de productlijn. In het nieuwste Vsphere 4.0 product is veel van de technologie afkomstig uit overnames. Virtual Iron was een te kleine speler om te overleven in deze markt. De strategie van Virtual Iron was de concentratie op het MKB en de kleinere (100 nodes) omgevingen.

Oracle neemt een steeds belangrijker plaats in binnen bedrijfsprocessen van klanten. Deze klanten vragen om robuuste, betrouwbare en beschikbare oplossingen. Virtualisatie van applicaties speelt een belangrijke rol als het gaat om beschikbaarheid en betrouwbaarheid. Ontkoppeling van hardware en delen van operating software is voor applicaties een uitkomst om de betrouwbaarheid te laten toenemen. Bijkomend voordeel is dat beschikbaarheid, met name door uitwijkbaarheid van de applicatie kan worden vergroot en daar zitten klanten van Oracle op te wachten. VMware wordt door Oracle niet ondersteund terwijl het in de RAC-oplossingen van Oracle wel grote voordelen kan opleveren. Als organisatie ga je niet experimenteren met kritische bedrijfsprocessen en volg je de aanwijzingen van de leverancier, Oracle dus. Virtual Iron kan na adoptie door Oracle een oplossingen bieden waar de markt op zit te wachten. Met het zelf ontwikkelen van een virtualisatie product was Oracle al gestart, de technologie van Virtual Iron zal naar verwachting hierin worden opgenomen. De kleine 2000 klanten van Virtual Iron wereldwijd zullen niet blij zijn met het nieuws dat het product komt te vervallen. Ik zou ook niet gaan wachten op de oplossing van Oracle, maar overstappen op leidende technologie van leveranciers die virtualisatie als core-business hebben.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-06-29T12:36:00.000Z Willem Oorschot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.