Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Alcatel-Lucent met HP in de aanval tegen Cisco

Computable Expert

Willem Oorschot
It archtect, Clouth. Expert van Computable voor de topics Cloud Computing, Infrastructuur en Digital Workplace.

Cisco heeft jarenlang samengewerkt met HP. Partijen hadden en hebben elkaar nodig op het gebied van systeemintegratie, outsourcing en het bieden van oplossingen. Door de introductie van het unified computing-portfolio van Cisco is de relatie onder druk komen te staan. Cisco gaat producten leveren op het gebied waar HP heer en meester was: servers, en met name bladeservers. Wat dit kan betekenen, wordt duidelijk als we kijken naar Nortel, maar ook Alcatel en Lucent. Cisco was de grootste speler in de netwerkarena, en begon enkele jaren geleden met de aanval op de traditionele telefoon (PABX) leveranciers. Nortel bestaat eigenlijk niet meer en Alcatel en Lucent zijn een gedwongen huwelijk aangegaan.

HP heeft wel een antwoord op de aanval van Cisco op eigen terrein en biedt virtual connect oplossingen aan. Met virtual connect kan HP controle houden over de bladeserver netwerkconnectiviteit zonder de toepassing van Ciscoproducten. In de strategie van Cisco speelt het datacenter een grote rol en op dat terrein zal HP zich moeten gaan verdedigen. Het pact tussen HP en Alcatel-Lucent is een van de verdedigingsmaatregelen van HP. Door te kiezen voor Alcatel-Lucent zullen zij minder Ciscoproducten op het gebied van telefonie en unified communications van Cisco aanbieden. Door samen op te trekken zal het marktaandeel voor Alcael-Lucent worden vergroot, voor deze partij is de samenwerking met HP een topdeal.

De producten van beide partijen zijn grotendeels complementair en er zal vast wel in de kleine regels staan dat alleen HP zich op het gebied van servers en storage zal mogen begeven. Op het gebied van storage is Cisco tekortgeschoten. Door in te zetten op het iSCSI concept heeft het geen groot marktaandeel verworven. Voor Cisco is de nieuwe FCOE-standaard (Fiber Channel Over Ethernet) dan ook een belangrijke nieuwe stap. Unified computing, de nexus producten en de FCOE-standaard kunnen een totaal nieuwe wending geven aan de inrichting van in eerste instantie datacenters, maar in een later stadium ook aan de enterpriseomgevingen. Met FCOE zullen de LAN en SAN-netwerken versmelten en zal er een infrastructuur overblijven. Zet FCOE op uw verlanglijstje als u aan een nieuw datacenter denkt en zet het op de roadmap voor de tweede helft van 2010 voor gebruik binnen de enterprise.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

'Bommer!'
Dit zullen alle HP-Partners - over de gehele wereld die in grote omgevingen hun spulletjes hebben staan (denk aan Datacenters en ISP/ASP Omgevingen), met daarnaast de Cisco-gekoppelde netwerken - niet erg leuk gaan vinden...., ben benieuwd hoe ze dat doen met afgesproken SLA's en 'OEM/Retail Appliance' Conflict-Calls, 'k ben benieuwd!?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-06-28T23:08:00.000Z Willem Oorschot


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.