Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

IPv4: nog minder dan een jaar te gaan

Dit artikel delen:

Computable Expert

ir. Sander Steffann
Senior Internet Engineer, SJM Steffann. Expert van Computable voor het topic Infrastructuur.

Voor degenen die nog twijfelen over of de IPv4-adressen binnenkort echt op raken: trendanalyse geeft aan dat we nog minder dan een jaar hebben te gaan. Volgens de huidige voorspelling zal op 10 juli 2011 het laatste blok IPv4-adressen uit de wereldwijde voorraad naar de regionale instanties gaan.

Geoff Huston is een Internetwetenschapper die al jaren onderzoek doet naar het opraken van IPv4-adressen. Zijn analyses worden wereldwijd gevolgd om de stand van zaken rondom de adressen in de gaten te houden. Volgens deze analyses zal over minder dan een jaar de wereldwijde voorraad leeg zijn.

De laatste adressen uit deze wereldwijde voorraad zullen verdeeld worden over de vijf regionale instanties die de uitgifte van IP-adressen verzorgen. Dit zijn:

- RIPE NCC: Europa, Midden Oosten en delen van Azië
- ARIN: Noord Amerika
- LACNIC: Latijns Amerika en de Caribbean
- AfriNIC: Afrika
- APNIC: Delen van Azië en Oceanië

Elk van deze regio's krijgt nog één blok van 16 miljoen IPv4-adressen. In de meeste regio's zullen deze adressen gebruikt worden om nieuwe en bestaande ondernemingen nog van een paar IPv4-adressen te kunnen voorzien. Hierbij geldt meestal ook dat zo een organisatie IPv6 moet invoeren om aanspraak te kunnen maken op deze laatste IPv4-adressen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-07-16T10:20:00.000Z Sander Steffann
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.