Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Storage virtualisatie heeft veel te bieden

Expert

Joris van der Heijde Bac.
Territory Sales Manager Benelux, FalconStor Software. Expert van voor het topic .

Als je de beste keuze wilt maken uit twee opties is een directe vergelijking vaak de beste manier. Probeert u een keuze te maken tussen een Audi en een BMW? Vergelijk ze dan op zaken als brandstofgebruik, prijs en betrouwbaarheid. Weet je niet welke ingrediënten van de menukaart van je favoriete restaurant het gezondst zijn? Dan kijk je naar het aantal calorieën, vetpercentage en zoutgehalte. Zo is het ook met storage. Bent u benieuwd of storage virtualisatie echt uw data center zal veranderen? Lees dan het recente rapport van de Aberdeen Groep dat gaat over bedrijven die storage virtualisatie toepassen versus de bedrijven die dat niet doen.

In een recent artikel in het juli-nummer van Virtual Strategy Magazine, deelt Aberdeen Senior Research Analyst Richard Csaplar de hoogtepunten van een onderzoek naar de hoofdredenen  waarom bedrijven storage virtualizatie inzetten. De belangrijkste voordelen die ze  ervaren door de inzet ervan en het bewijs dat deze bedrijven een voortrekkersrol vervullen bij data center transformatieprocessen.

Csaplar beschrijft dat de gecombineerde krachten van de toenemende vraag naar storage, lange back-up en hersteltijden en afnemende ruimte in het data center organisaties tot storage virtualisatie aanzetten. Ook bljkt dat deze bedrijven het best geïnformeerd zijn over het begrip virtualisatie in het algemeen. Csaplar schrijft: 'Bedrijven met virtuele storage laten een bredere reeks van virtualisatie projecten door de organisatie zien dan bedrijven die geen gebruik maken van storage virtualisatie. Zo is het waarschijnlijker dat zij meer gebruik maken van server virtualisatie (95 procent), servers kopen die geoptimaliseerd zijn voor virtualisatie (74 procent), een geconvergeerd netwerk hebben (49 procent), en hun desktops hebben gevirtualiseerd  (35 procent). Deze organisaties zijn goed bekend met virtualisatie technologieën en begrijpen de voordelen van de inzet ervan.

Bedrijven die onderdeel uitmaakten van het onderzoek van Aberdeen en in bijna elke bedrijfstak zijn op zoek naar efficiëntere zakelijke processen. Ze moeten wel. De proliferatie van data bij een bedrijf is zo extreem geworden dat ze niet langer de druk van de manier waarop ze met deze data om moeten gaan kunnen weerstaan. Niemand wil vastlopen op het beheer van eilandjes in het data center. Zelfs de meest toegewijde, hardwerkende en kundige data center managers krijgen grijze haren door de complexiteit van dit scenario. Dit vergt namelijk onafhankelijk beheers- en beveiligingsbeleid en leidt tot resources die ofwel onder ofwel boven gemiddeld in gebruik zijn.

Storage virtualisatie is dus in toenemende mate een aantrekkelijke optie voor veel bedrijven. Het onderzoek van Aberdeen toont aan dat de meest vaardige bedrijven hierbij het voortouw nemen. Het onderzoek illustreert dat de adoptie van storage virtualisatie geen willekeurige of impulsieve zet is door onervaren bedrijven. In toenemende mate wordt storage virtualisatie omhelsd door hen die successen geboekt hebben op andere terreinen van de infrastructuur en daar al de voordelen van virtuele technologieën hebben ervaren. Csaplar schrijft dat de inzet van gevirtualiseerde storage leidt tot significante voordelen, waaronder minder beheer van storage area network (san) devices, een minder aantal san's en minder tijd voor de inzet van nieuwe servers.

Storage virtualisatie vermindert ook een ander belangrijk component: kosten. Onze interne calculaties tonen aan dat het virtualiseren van storage devices en servers kan oplopen tot een besparing van honderdduizenden euro's per jaar...en meer.  Er is niet een  heel gedetailleerd vergelijk nodig om te realiseren dat dat soort besparingen een goede keuze zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Artikel doet mij aan wasmiddel reclame denken : deskundigen in witte jassen adviseren storage virtualisatie.

Welke vormen virtualisatie er zijn en hoe die toegepast kunnen worden, welke bedrijfszekerheid ze bieden, hoe gemigreerd kan worden, of er afhankelijkheid is met OS/software, welke afhankelijkheid, schaalbaarheid enzo ....
zegmaar het ICT vak.
Daar lees ik niets over.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-09-28T14:36:00.000Z Joris van der Heijde
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.