Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘Draadloos opladen kan eindelijk doorbreken’

wireless charging

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over draadloos opladen, dat nu eindelijk kan doorbreken.

Wireless charging van mobiele apparaten bestaat al jaren. Het van stroom voorzien zónder draden bestaat niet alleen in labs, maar ook echt in producten die op de markt zijn. Probleem is alleen, zoals wel vaker bij ict, dat er verschillende en incompatibele standaarden zijn. Voor wireless charging waren er drie grote kampen, die niet tot elkaar kwamen.

Daar is nu verandering in gekomen: twee van de drie slaan nu de handen ineen. De Alliance for Wireless Power en de Power Matters Alliance gaan op in de nieuwe AirFuel Alliance, meldt The Verge. Eindelijk meer eensgezindheid, eindelijk meer gewicht voor één standaard. Dit kan het begin van de doorbraak zijn voor draadloos opladen. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Volgens mij word wekelijks mijn tandenborstel zo opgeladen al jaren.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-11-11T08:09:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.