Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Redactioneel commentaar

Computable Online

Dit artikel delen:

Computable Online is inmiddels bijna één officieel jaar in de lucht. Zonder daar al te veer ruchtbaarheid aan te geven is de site uitgegroeid tot een voor professionele automatiseerders zeer interessante en actuele bron van informatie.

Hoe veelomvattend Computable's eigen website is geworden, werd mij de afgelopen weken pijnlijk duidelijk toen we in gesprek waren met een bedrijfje dat de 'roadmap' voor de site maakt. Onze vraag was vrij eenvoudig: maak iets waarmee in één klap duidelijk wordt wat IT-professionals hier kunnen halen. Nieuws, archief, vacatures, opleidingen, agenda, doorverwijzing: de lijst werd langer en langer. Het overzicht dat we voor de papieren variant van Computable maken, werd allengs langer en gecompliceerder.
Computable heeft de afgelopen drie decennia geleerd wat het is om te woekeren met een beperkte hoeveelheid beschikbare redactionele ruimte. Dat dwingt tot het maken van keuzes en dat is ons vak.
In Cyberspace geldt een ander soort schaarste: die van de beschikbare hoeveelheid menskracht. Ruimte genoeg, maar de vraag is 'wie gaat dit vol tikken' en, misschien belangrijker nog, 'hoe dit op een heldere manier presenteren we dit. Immers, het louter geven van informatie is niet voldoende. Het moet helder en overzichtelijk zijn.
Duizenden lezers van Computable hebben de weg inmiddels gevonden naar het laatste dagelijks bijgewerkte nieuws of eerder verschenen artikelen over een bepaalde kwestie - om slechts twee voorbeelden te noemen. Een grote groep lezers kent de weg echter nog niet, getuige het grote aantal telefoontjes van lezers die bijvoorbeeld vragen wanneer Computable over een bepaald onderwerp heeft geschreven. In negen van de tien gevallen is het antwoord: zie Computable Online. Vandaar ook dat we binnenkort in de krant laten zien wat er allemaal bij onze elektronische pendant te halen is.
Computable Online biedt ons de kans om niet alleen veel meer, maar ook veel frequenter informatie te geven. We zijn niet langer gebonden aan het ritme van een weekblad. Het laatste nieuws brengt Computable Online elke dag voor 13.00 uur. Op deze manier kunnen we automatiseerders beter op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen in de IT-sector, met meer en frequenter gebracht nieuws. Zo proberen we door de bomen het zicht aan het bos niet te onttrekken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-31T00:00:00.000Z Mark Plekker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.