Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Behoefte aan geografische ontsluiting Internet groeit

Dit artikel delen:

De behoefte aan geografische ontsluiting van Internet in Nederland groeit wel degelijk, schrijft Hans van Eijk. Een korte bijdrage aan de discussie over het artikel 'Internet en GIS een gouden combinatie' (Computable

De achterstand in vergelijking met Amerika heeft verschillende oorzaken. Een belangrijke oorzaak ligt op het gebied van internet zelf. Het internet als communicatiemiddel in Europa is nog niet zo ver ontwikkeld en gemeengoed als in Amerika. Relatief veel organisaties doen op dit moment hun eerste ervaring op met het ontwikkelen van hun sites op internet en zien de 'kaarten' als een tweede mogelijkheid in een later stadium. Dit is ook onze ervaring bij de implementatie van de 'toon kaart' optie op http://www.goudengids.nl.
Misschien wel een belangrijkere reden is, dat in Amerika de geografische gegevens vrijwel zonder hoge kosten beschikbaar zijn voor de belastingbetaler. Deze betaalt immers ook voor de instituten die de gegevens verzamelen en beheren. In Europa wordt dit principe niet gehandhaafd, wat invloed heeft op de prijzen van de geografische data en de marktkansen bemoeilijkt.
Wij merken als GIS-organisatie dat de behoefte aan geografische ontsluiting van het internet in Nederland wel degelijk groeit. Een goed voorbeeld in de communicatie tussen burger en overheid is de site van het HSL Zuid Project op http://www.hslzuid.nl.
 
Hans van Eijk
Dordrecht

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-13T00:00:00.000Z Hans van Eijk
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.