Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Redactioneel commentaar

De PC kan uit: op naar het terras

Dit artikel delen:

Soms brengt Internet-technologie de communicatie voortvarend op gang. Dat ontdekte de Amsterdamse beurs afgelopen week. En dus ging het mes in een populair onderdeel van de AEX-site: het forum.

Beleggers zijn dol op koersgevoelige informatie. Eigenlijk leven ze daarvan, naast hun doorwrochte economische inzichten, natuurlijk.
Het wekt dat ook geen verbazing dat een van de populaire onderdelen van de AEX-website een forumgebied is waar, desgewenst anoniem, informatie kan worden uitgewisseld. Vorige week konden beleggers hier vertrouwelijke gegevens vinden over de tegenvallende resultaten van de KLM.
Het resultaat: beleggers kregen rode oortjes, de KLM werd boos en de beurs besloot als een haas dit forum af te stoten. Communicatie is mooi, maar als het echt interessant wordt, vindt de Beurs het beter zijn handen ervan af te trekken. Het is niet meer dan een cosmetische stap, die erop gericht is het imago van de Beurs niet te schaden.
En zo neemt deze informatie de wijk naar haar oude vertrouwde omgeving: de Amsterdamse tram, de golfbaan en café Lexington. Want gecommuniceerd wordt er, zeker als daar geld mee valt te verdienen. De PC kan uit. Op naar het terras; met de tram.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-06T00:00:00.000Z Mark Plekker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.