Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Internetcafé Amsterdam

Dit artikel delen:

'I don't like your article on the new Internet café in Amsterdam', steekt een Engelstalige toerist van wal naar aanleiding van het commentaar in Computable

Als toerist vind ik het juist een geschenk uit de hemel! We zijn het spuugzat ons voor toegang tot het Internet een poot uit te laten draaien.
'Easy Everything' is een goede dienst en een prima manier om kinderen van de straat te houden. Zou u mij één goede reden kunnen geven waarom u zo'n negatief stukje over ze hebt geschreven? De redenen die u geeft, zijn niet goed genoeg. Neem nou 'Geen sociaal contact' - noem mij een Internetcafé waar iedereen met iedereen spreekt. Bent u het als vakblad niet aan uw stand verplicht Internet juist aan te bevelen? Ik vraag me af van welke planeet u komt.
Ik ben nu twee keer in het bewuste Internetcafé geweest en het was beide keren afgeladen. Ik wens ze veel succes toe! Volgens mij zijn jullie daar op de krant gewoon een tikje jaloers.
 
Toerist Tanner, Amsterdam

Naschrift

Het doet mij deugd dat mijn commentaar, hoewel in het Nederlands gesteld, deze Engelstalige reactie losmaakt. Om op het belangrijkste punt in te gaan: Computable is het zeker niet aan zijn stand verplicht het Internet aan te bevelen. Het Internet is een medium waarover vakbladen vanuit een kritische distantie dienen te schrijven. Het euforisch en vaak kritiekloos omarmen van nieuwe technologie, zoals dat met name in Amerikaanse vakbladen vaak gebruikelijk is, past hier niet bij. Naast de nieuwe mogelijkheden verdient ook de eventuele schaduwzijde van technologie alle aandacht, juist in vakbladen.
De vraag of ik wellicht jaloers ben op dit initiatief, kan ik volmondig ontkennend beantwoorden. Persoonlijk ben ik tijdens mijn vakantie meer geïnteresseerd in de steden en streken die ik bezoek, en niet in de mogelijkheden om goedkoop te kunnen e-mailen.
 
Mark Plekker

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-28T00:00:00.000Z T. Tanner
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.