Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Redactioneel commentaar

Digitale 19e eeuw

Dit artikel delen:

Nooit gedacht dat elektronische handel zo spannend kon zijn. En zo eigentijds ook. Het begint met muziek, zoals alles begint met muziek. Een lieve vriendin blijkt nog nooit van Django Reinhardt gehoord te hebben.

En dat kan niet als je 37 bent: de beroemdste der jazzgitaristen, de echte Sultan of Swing, die hoort thuis in elke cd-collectie, ook in de hare.
Op naar Amazon.com, in boeken en cd's. E-commerce in optima forma. En keus zat in Django-cd's. Ons oog valt op de button: 'zie ook onze veiling'. Start bij 7,99 dollar, elk bod met 25 dollarcent omhoog, later in de race met 50. Zien is meedoen, zes dagen lang. Elke ochtend snel in de mail kijken of we overboden zijn. Dan inloggen en er overheen. Bijna net zo spannend als een echte veiling.
Dan zien we het mailtje waar we op zitten te wachten: 'You are a winner! Auction ID X0471137X7475053'. Voor 12,50 dollar hebben we gewonnen van de rest van de wereld. Geen geld voor Django, zelfs als er 3,50 dollar transport bij komt. Snel even betalen dan maar. Mail naar de aanbieder in de VS. Gaan we betalen per creditcard? Mail terug: nee, daar doen ze niet aan. Per post en met een cheque, dat willen ze. Maar Eurocheques hebben ze daar niet, en een klassieke overschrijving kost 24 gulden. Dat wordt dan een dure cd...
Vandaar dat we net terug zijn van de bank. Daar hebben we zestien dollar opgenomen in biljetten. Die hebben we in een envelop gestopt en naar de VS verstuurd. Aangetekend: traag maar veilig. Het zou me niet verbazen als het pakje over enkele weken met paard en wagen wordt afgeleverd. Welkom in de 19e eeuw.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-23T00:00:00.000Z René Rippen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.