Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Hagelstorm is een ramp

Dit artikel delen:

In de ingezonden brief getiteld 'Hailstorm is een zegen' (Computable , 18 mei) van John Mangelaars, regionaal directeur van Microsoft Benelux, wordt getracht de lezer te doen geloven dat een aan het internet gekoppelde database met gebruikersgegevens het beste idee is sinds de uitvinding van gesneden brood.

Ik vindt via het internet te benaderen gebruikersgegevens al geen goed idee, omdat de kans op het onrechtmatig toegang verkrijgen tot die gegevens door crackers veel te groot is. En als zoiets door een bedrijf wordt verzorgd, dat een zeer bedenkelijke reputatie heeft op het gebied van het beveiligen van hun eigen producten en hun eigen netwerk, spreken we niet meer over de káns dat het wordt gekraakt maar over de zékerheid.
Mangelaars uitspraak over de overduidelijke keuze van Microsoft voor openheid en ondersteuning van bekende standaarden verdient op zijn minst een nadere toelichting van hem. Bijvoorbeeld waarom Microsoft zonodig het Kerberos-protocol wilde uitbreiden zonder de specificaties daarover vrijelijk ter beschikking te stellen aan de gemeenschap, die dit protocol vrijelijk aan de gehele wereld had aangeboden. En waar de specificaties van de bestandsformaten zijn te vinden, die zij gebruiken in bijvoorbeeld hun tekstverwerker. Of, als dat misschien intellectueel eigendom is, noem dat dan geen standaard.
Standaarden delen we, al sinds de Renaissance.
 

Fred Mobach Echteld

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-07-13T00:00:00.000Z Fred Mobach
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.