Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Paar opmerkingen bij test zoekmachines

Dit artikel delen:

Een aantal van de in uw (prima) artikel genoemde zoekmachines gebruik ik regelmatig. Daarom een paar opmerkingen:

In 'De uitkomsten' zegt u dat Altavista sinds vorig jaar geen zichtbare veranderingen heeft ondergaan. Ik kan me vergissen, maar volgens mij was er vorig jaar nog geen verwijzing naar gerelateerde Amazon-boeken, spellingschecker, gerelateerde zoekopdrachten en de mogelijkheid om de taal op te geven waarin men wil zoeken. Ook wordt verwezen naar de oude url (altavista.digital.com) in plaats van de nieuwe (http://www.altavista.com), een kleinigheid maar toch.
Bij 'Vindex' zie ik enige inconsistenties, namelijk tussen wat er bij 'De uitkomsten' en tabel 3 staat. In eerstgenoemde staat dat Vindex geen Booleaanse operatoren ondersteunt, in de tabel staat het tegenovergestelde. Vindex ondersteunt ze overigens wel in de zoekopdracht (een '+' werkt bijvoorbeeld) maar niet in de gui. Ook ondersteunt ze ontdubbeling ('1 url per domein') en een gadget genaamd 'Fuzzyness'.
Verder kon ik mij prima vinden in de door u vastgestelde conclusies. T. Zondag, systeembeheerder

Naschrift

Ik concentreerde me op de kern-eigenschappen van de zoekmachine. Niet de informatieve diensten er om heen. Spellingscheck/Taal is inderdaad belangrijk, maar is ook een beetje impliciet.
Op de genoemde inconsistentie zal ik letten. Het niet goed ontdubbelen is een observatie. Even los van wat Vindex pretendeert.
 
Martijn Hoogeveen

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-11T00:00:00.000Z T. Zondag
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.