Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Redactioneel commentaar

Terug op aarde

Dit artikel delen:

Het negatieve marktsentiment in de ict was duidelijk te voelen op The Internetworking Event, de grootste ict-beurs van de Benelux. In de periode dat een indrukwekkende reeks toonaangevende bedrijven verliezen en ontslagen aankondigde, verzamelden veel Nederlandse vestigingen van die ondernemingen zich voor de elfde keer in de Amsterdamse RAI-hallen.

De verzameling was echter niet compleet, omdat steeds meer grote leveranciers besluiten af te zien van standruimte en het sponsorgeld in eigen zak te houden. Cisco heeft enige tijd geleden al besloten om alleen via partners aanwezig te zijn. Dit jaar lieten ook Sun Microsystems en Compaq zich niet zien.
De bijeenkomst was opvallend vanwege het traditionele aanbod. Een beetje e-handel, een beetje asp, een beetje mobiel, maar vooral: terug naar de techniek. The Internet Working Event was dit jaar een ingetogen netwerkbeurs, zonder veel schreeuwerige presentaties. De nadruk lag op het zakelijke netwerk in al zijn verschijningsvormen. De zweverige nieuwe economie-visioenen die vorig jaar nog rondzongen zijn vervlogen.
Een bijverschijnsel van deze ontwikkeling is dat de glamour verdwijnt. De beurs was niet bepaald opwindend, en de tijd dat ondernemingen hem aangrepen om noviteiten te presenteren ligt ver achter ons. Zelfs de bezoekers waren terughoudend, al claimt de organisatie dat toch ruim 23 duizend mensen de beurs bezochten.
De nadruk op techniek is een verrassende en verfrissende trend. Ict wordt weer gepresenteerd zoals het bedoeld is: een instrument om efficiënter te werken, en geen doel op zich -zeker geen bedrijfstak die zich onttrekt aan de oude economische wetten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-27T00:00:00.000Z Marco van derHenk Hoeven
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.