Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Online vakantie plannen

Dit artikel delen:

Expert


Operations, Agile Coach, NODE1. Expert van voor het topic .

Afgelopen zomer hebben we een geweldige vakantie beleefd in Andalusië, Spanje en niet in de laatste plaats door de fantastische voorbereiding. Mijn persoonlijke reisbureau (lees mijn vrouw) heeft al tien jaar reizen plannen als hobby, en ik moet toegeven, ze is er goed in.

Ze begint meestal al een half jaar van tevoren het gebied met behulp van verschillende sites minutieus uit te pluizen en in grote lijnen de reis uit te stippelen. Bijna alles is tegenwoordig op internet te vinden, van vliegreizen, autoverhuur, hotels, musea, bezienswaardigheden, restaurants tot golfbanen. Dagen, weken, maanden gaan voorbij om alle informatie te verzamelen, groeperen, sorteren, in volgorde te zetten. Iedereen z'n hobby zullen we maar zeggen. Maar dan komt het moment om alles op elkaar aan te laten sluiten.

De vliegreis laten aansluiten op het eerste hotel is nog het minste probleem, vliegvelden zijn vaak in de buurt van de wat grotere steden, dus daar zijn vaak nog wel hotels te vinden. Ondertussen zijn we beland in de laatste maand voor de vakantie, waardoor het beschikbare aanbod van de verschillende onderdelen al aardig begint te slinken. Tijd om haast te maken. De stress begint toe te slaan, de nachtelijke uren worden aangesproken. De reis wordt per uur aangepast om toch nog alle wensen in vervulling te laten gaan. Althans, al haar wensen. Ik heb er maar twee, ik wil geen stress op vakantie en om de dag op een mooie golfbaan staan. Uiteindelijk wordt vaak nog op de dag voor vertrek de laatste reservering gedaan en annulering verzonden. Maar het resultaat was wederom weer geweldig.

Toch vraag ik me elke keer weer af wat ik zou doen als mijn vrouw een andere hobby zou hebben. Bestaan er sites waar je al je wensen in kunt vullen, alles op elkaar aan laat sluiten en je met één klik de perfecte reis kunt boeken? Hoeveel tijd zou dit niet schelen? Tot nu toe ben ik deze sites nog niet tegen gekomen. Totdat ik een helder moment kreeg en dacht dat je natuurlijk ook gewoon naar een good old reisbureau om de hoek kunt gaan. Bestaan die eigenlijk nog wel? Ik ben er al tien jaar niet meer geweest.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

*Maar het resultaat was wederom (minus weer) geweldig.*

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-04-19T08:28:00.000Z verwijderd verwijderd verwijderd
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.