Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Redactioneel commentaar

Eisen

Bij de zoektocht naar een geschikte kandidaat kiest de werkgever alleen voor de beste. Er wordt geen genoegen genomen met minder. Zelfs als die enthousiaste, slimme en ervaren SAP-specialist die ook nog kennis heeft van ict-systemen in de zorg niet gevonden wordt, wordt er niet gekozen voor een enthiousiaste en leergierige SAP’er. Slim?

Bedrijven leunen op hun ict-infrastructuur. Een dag geen netwerk, geen werkend systeem of softwareproblemen betekent een dag geen werk. Een dag geen werk is een dag geen inkomsten. Logisch dat aan een nieuwe werknemer eisen gesteld worden. De vraag is of de eisen evenredig zijn aan wat een werknemer moet gaan doen.

Dat je als bank een beveiligingsspecialist vraag die echt een specialist is, is evident. Dat KPN een netwerkspecialist zoekt is logisch. Maar heb je als klein bedrijf met een klein netwerk een netwerkspecialist met hbo-niveau nodig? Zou een netwerkbeheerder met mbo-niveau de klus niet net zo goed kunnen klaren?

Werkgevers zouden zich bij de zoektocht naar een nieuwe werknemer meer bewust moeten zijn wat de werknemer moet kunnen. Misschien moeten ze zich ook wel meer bewust zijn van het feit dat ook ict’ers met een mbo-diploma de klus goed kunnen klaren. Een netwerkbeheerder op mbo-niveau kan een netwerk net zo goed monitoren als de netwerkspecialist op hbo-nivau. Het vinden van een hele goede ict’er betekent namelijk niet altijd dat je de beste ict’er voor de klus gevonden hebt.

Sterker nog, het is niet eens slim om een hoger opgeleide op een makkelijke klus te zetten. Een werknemer wil uitgedaagd worden en dat lukt niet als hij beneden zijn of haar niveau werkt. Als je de werknemer geen uitdaging biedt, dan gaat hij bij je weg. En dan kun je weer op zoek naar een nieuwe. Nee, dat lijkt mij niet zo slim.


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-04-27T15:27:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.