Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Misbruik van naam

Ik lees Computable meestal met veel plezier. IT-nieuws, achtergrond- en opinie-artikelen zijn doorgaans goed te lezen en informatief. Af en toe zijn er echter minder geslaagde momenten. Zo ook in week 43.

In de rubriek 'IT-persoonlijkheid' laat u Larry Ellison aan het woord, onder andere via de Amerikaanse auteur Mike Wilson. Deze Wilson, en ook Ellison in reactie daarop, profileren zichzelf en misbruiken de Naam van God daarbij. Nu is Ellison ontegenzeggelijk een bijzondere persoon. En het is altijd leuk om een anekdote van zo iemand in je artikel te kunnen zetten. Maar dit mag nooit ten koste van Gods Naam. Ik besef wel dat dit een citaat is. Het is dus niet gezegd dat u als redactie daarmee instemt. Maar u neemt er ook geen afstand van.
 
Onlangs ging het in dezelfde rubriek ook mis toen de initialen (A.H.J.) van een andere IT-persoonlijkheid, ik meen Risseeuw, in verband werden gebracht met de Naam van de Here Jezus. Ook dat was een citaat. Maar toch wil ik u vragen dit soort uitdrukkingen niet meer te gebruiken. Ik maak ernstig bezwaar tegen misbruik van de Naam van God. God verbiedt in de Bijbel het misbruik, maar ook het onnadenkend gebruik van Zijn Naam, al of niet in combinatie met een platte uitdrukking. De Naam van God en van Zijn Zoon Jezus Christus worden in de samenleving heel veel misbruikt, zowel opzettelijk als onopzettelijk. Dat doet afbreuk aan de eer van God. Maar het doet je als christen ook pijn om dit te horen of te lezen. Er zijn onder uw lezers ook veel christenen. Het zou te wensen zijn, dat de mensen deze Naam zouden kennen en gebruiken als de Naam die de mensen is gegeven tot behoud. Jezus Christus is in deze wereld gekomen om mensen die in Hem geloven te redden. Dat geloof wens ik iedereen, ook de redactie en lezers van Computable, van harte toe.
 
Klaas Schilder, Nietap

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-03T00:00:00.000Z Klaas Schilder
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.