Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Woord 'evangelisch' strijkt tegen de haren in

Hierbij wil ik reageren op het artikel 'Linux, het Redelijk Alternatief' (Computable, 28 mei 1999). Niet zozeer inhoudelijk, maar meer op de gekozen stijl en vormgeving. Als christen vind ik deze bepaald niet prettig.

Niet alleen de afbeelding wekt merkwaardige gevoelens op. Ook zinsneden als 'De meeste verhalen hadden een hoog theoretisch - om niet te zeggen evangelisch - gehalte.' Het simpele opslaan van het woord 'evangelisch' in elk Nederlands woordenboek leert wat een onzin hier eigenlijk staat. Wellicht een wat onverwachte reactie, maar het Evangelie, de boodschap dat er redding is voor deze wereld die allerwegen in brand staat, door het offer van Jezus Christus, heeft bijzonder weinig van doen met enthousiasme over het besturingssysteem Linux. Ik ben ervan overtuigd dat dit meer christen-lezers van uw blad tegen de haren in strijkt. Al met al een volledig overbodige, tendentieuze stijlkeuze als opener, die het overigens verder uitstekende artikel niet verdiende en niet nodig had. Bovendien: was er met de verwijzing naar een oud thema van D'66 in de titel van het artikel niet iets veel beters te doen in deze 'paars-down'-tijd?
 
Jan Peter van der Velden, Rotterdam

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-18T00:00:00.000Z Jan Peter van der Velden
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.