Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Redactioneel commentaar

Backup voor RFID

Bedrijven moeten een backupsysteem maken voor rfid (radio frequency identification), stelt Bert Moore, directeur van IDAT Consulting & Education. De oplossing die hij voorstelt is een backupsysteem van strepen gekoppeld aan cijfers. Klinkt bekend?

De beveiliging van rfid is al verschillende keren op de proef gesteld. Het is wetenschappers gelukt een virus op de chip te schrijven. Hierdoor kan de database met gegevens van ook andere pakketten in de war worden gestuurd.

Nu blijkt dat het bovendien niet zo moeilijk is om de data van een chip te veranderen.

Is het zo erg dat een crimineel de prijs van een potje jam kan aanpassen? Ik denk het niet. Het is echter nogal wat als een vuurwapenpakket niet bij defensie, maar bij Al-Qaeda wordt afgeleverd.

Betekent dit dat het bedrijfsleven rfid pas moet gebruiken als het geheel beveiligd is? We hadden niet van de fouten geweten als het bedrijfsleven de chip nog niet had gebruikt. Bedrijven zijn ook gebaat bij een betere beveiliging van rfid.

Stoppen met rfid is geen optie. Het idee achter de technologie is goed. Het logistieke proces verloopt veel sneller als de chip op afstand kan worden uitgelezen. Biedt een backupsysteem een oplossing? Wat denkt u van een systeem van strepen gekoppeld aan cijfers? Dat lijkt een briljant idee - laten we het een streepjescode noemen.x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-04-21T09:17:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.