Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

MVO gaat verder dan alleen milieu

Expert

Paul-Peter Feld
Director HR & Organisation, Xerox (Nederland) B.V.. Expert van voor het topic .

Bij maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) wordt de laatste jaren vooral gedacht aan het milieu. Het terugdringen van de CO2-uitstoot is hier het belangrijkste uitgangspunt. Steeds meer bedrijven leggen de focus op groen en starten groene initiatieven. Hiermee kan een bedrijf eenvoudig aantonen ook actief te zijn op het gebied van MVO. Echter, naast het duurzaamheidsoogpunt, bestaat MVO uit zo veel meer.

Inspanningen voor de maatschappij moeten strategisch, blijvend en substantieel gaan en dat gaat verder dan het milieu. Hierbij moet je denken aan governance, ethiek, klanttevredenheid, ontwikkeling medewerkers, corporate donaties en vrijwilligerswerk. De factor 'mens' is van doorslaggevend belang in deze. Goed werkgeverschap versterkt naar mijn mening bovendien het concurrentievermogen. Het is daarom nodig om waarde te hechten aan het belonen van goede prestaties en medewerkers te helpen bij het realiseren van de juiste integratie tussen werk en privé. En verantwoording te nemen voor verantwoord leiderschap.

Uiteindelijk wordt iedereen er wijzer van; het bedrijf, de werknemer en het milieu. Een absolute win-win-win-situatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-01-15T17:54:00.000Z Paul-Peter Feld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.