Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Beter goed gekopieerd dan slecht bedacht

Computable Expert

Steven Kop BA
Directeur, Creatieve Koppen. Expert van Computable voor het topic Maatschappij.

De eerste vorm van marketing of campagne voeren in de oude maatschappij was het noemen van wat je doet. Iemand die vlees verkoopt noem je slager en iemand die broden verkoopt noem je bakker. De eerste stap is het benoemen van wat je doet. Vroeger deed je al aan marketing door het plaatsen van een bord boven je deur waarop staat dat je een bakker bent. Hiernaast geef je mensen inzicht in wat je te bieden hebt door een groot raam inzicht te geven in je waren. Ten slotte zet je een bord midden op straat waar op staat wat je verkoopt en eventueel wat voor nieuws er te vinden is. Bijvoorbeeld een aanbieding. Dat kan ik ook!

Precies hetzelfde heb ik gedaan met Creatieve Koppen. Even lekker afkijken van hoe het vroeger ging en dan namaken. Het verhaal van de website is simpel. Ik heb helaas geen fysiek passanten, want daar woon ik te hoog voor. Om toch voldoende passanten te informeren over wat ik doe heb ik een uithangbord 2.0 gemaakt. Tegenwoordig noemen we dat een website. Op dit uithangbord heb ik beschreven dat ik geen bakker ben, maar een Creatieve Kop.

Helaas is het lastig voor mij om mensen fysiek inzicht te geven in mijn winkel. Gelukkig heb ik een aantal theaterspelers bereid gevonden om voor mij na te spelen hoe mijn dienst eruit ziet. Dus in plaats van dat mijn winkel vol staat met echte klanten heb ik er artiesten in gezet. Het resultaat is binnenkort te zien op de homepagina van de website, alsof je direct mijn winkel in kijkt. De animatie van Creatieve Koppen komt binnenkort op de website te staan.

Ten slotte heb ik naast alle pagina’s waarin ik kort beschrijf wat Creatieve Koppen inhoud ook een blog opgenomen. Deze blog beschrijft al het nieuws wat Creatieve Koppen mee maakt. Alsof ik midden op straat een uithangbord heb geplaats. I.p.v 2 halen 1 betalen zeg ik: 10 koppen halen en 1 betalen.

Het belangrijkste en oudste marketingmiddel is het via-via-netwerk. Of anders gezegd het mond tot mond reclame. Deze reclame is in de fysieke wereld al flink aan de gang. Hiernaast wordt al veel op sociale netwerken zoals LinkedIN en Twitter gesproken en verwezen naar Creatieve Koppen. Help vooral mee met dit krachtige middel dat ik juist nu hard nodig heb!

Beter goed gekopieerd dan slecht bedacht

Dit artikel is eerder verschenen op: www.creatievekoppen.nl

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-05-21T12:52:00.000Z Steven Kop
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.