Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Mina verslikt zich in Carlsberg

De vrolijke kop (en artikel) over ondermaats presterende automatiseerders was zeer treffend, echter rijst de vraag of de IT-journalisten van VNU ook niet in dat rijtje beginnen te passen. Na de Gore-misser (en het herstel) plaatst Mina Iwab de vrolijke fout over de zwetende dikke man van Carlsberg.

De prent 'Dorst' (ook wel de dorstige man of de dorstige dikke man, maar de eerste naam 'Dorst' is de correcte - volgens Michael Jackson; nee, niet de zanger) is in 1900 door Erik Henningsen ingezonden voor een wedstrijd in reclame-tekeningen van de firma 'Tuborg'. Wel een Deens bedrijf maar zeker geen Carlsberg.
Grondiger onderzoek (zoals ook benodigd bij Gore) lijkt me dus wat verstandiger alvorens de tekstverwerker op te starten. Een en ander valt namelijk prima op te zoeken in de diverse bier/boeken/web-sites/winkels die onze aardbol rijk is.
 
Erix Molenbroek
Castricum

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-17T00:00:00.000Z Erix Molenbroek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.