Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Redactioneel commentaar

Comdex als familiepretpark

Twee jaar geleden kocht Masayoshi Son, een van Japans rijkste softwarehandelaren de Amerikaanse IT-uitgeverij Ziff-Davis. Zijn bedrijf Softbank had al eerder de automatiseringsbeurs Comdex overgenomen. Vorig jaar tijdens de Comdex presenteerde Son het plan om beide activiteiten onder te brengen in één bedrijf: ZD Comdex & Forum.

In mijn commentaar destijds gaf ik aan dat hiermee een goede poging werd gedaan de Comdex voor echte automatiseerders weer de moeite waard te maken. Weg van de huis-tuin-en-keuken-software, en alle aandacht voor 'grote' IT-thema's.
Het seminarprogramma was het eerste beursonderdeel waar dit duidelijk zichtbaar werd. Hier stonden echte automatiseringsproblemen centraal en waren marketinghypes naar de achtergrond verdreven.
Mijn verbazing is dan ook groot dat de beursorganisator thans ruzie maakt met zowel IBM, Dell, Intel als Compaq. Voor de kwaliteit en allure van dit evenement zijn dergelijke grote partijen onmisbaar, maar ook voor de bezoekers is het teleurstellend als leveranciers van deze omvang bedanken voor een stand in Las Vegas.
Wanneer de organisator er niet in slaagt IT-ondernemingen van dit formaat voor de beurs te winnen, zal de Comdex zich voegen in de trend die heel Las Vegas kenmerkt. Het zal een familiepretpark worden, waar voor automatiseerders weinig te halen is.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-11-20T00:00:00.000Z Mark Plekker