Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Verkeerd geciteerd in BSA en BNO

In het artikel 'Positie BSA ligt onder vuur' (Computable, 5 november) word ik een aantal malen verkeerd geciteerd.

Ten eerste kan ik nooit gezegd hebben dat de BSA nog steeds doorgaat met invallen bij BNO-bureaus, omdat dat gewoonweg niet waar is. We zijn in een langdurig gesprek geraakt met de BSA en in die tijd zijn er geen invallen meer gedaan bij BNO-leden. Daarnaast word ik geciteerd met de uitspraak 'De BSA heeft zijn langste tijd gehad'. Ook dit heb ik niet op deze manier gezegd. Wel kun je constateren dat het voor de BSA heel moeilijk is om heldere antwoorden te geven op veel gestelde vragen van ontwerpers, vooral door de verschillende licentievoorwaarden die softwareleveranciers gebruiken. Het is de BSA nog niet gelukt om deze voorwaarden enigszins op één lijn te brengen. In die zin hopen we dat de BSA meer duidelijkheid kan verschaffen.
 
Rob Huisman, directeur BNO.
 
Naschrift
De heer Huisman maakte in een telefonische reactie geen geheim van de positie van BNO ten opzichte van BSA, en de redactie heeft geprobeerd Huismans mening in het artikel te presenteren. Dat de BSA zijn langste tijd heeft gehad, is wel degelijk een letterlijk citaat, opgetekend uit de mond van de heer Huisman.
 
Redactie

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-19T00:00:00.000Z Rob Huisman