Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Fiscale moed

 

Ik ben het volledig eens met hetgeen Martijn Hoogeveen opmerkt in zijn column 'Fiscale moed, Gerrit Zalm' (Computable, 13 juli).

Of Zalm zich iets zal aantrekken van deze opmerkingen valt te betwijfelen. Als hij dit wel doet en hij bereid is een en ander conform de voorstellen van Hoogeveen te willen aanpassen in onze regel- en wet-geving, dan zal het waarschijnlijk erg lang duren voordat alles daadwerkelijk effectief doorgevoerd zal zijn. ( Nederlandse bestuurders zijn helaas niet zo snel...).
Zolang regelgeving nog niet is aangepast aan de Verenigde Staten, is het echter wel mogelijk voor Nederlandse ondernemingen (en andere EU-landen) om toch volgens de Amerikaanse normen met BTW-vrijstelling legaal te kunnen opereren:
- Exploiteer of host de digitale diensten buiten de EU.
- Richt een nieuwe entiteit/fiscale-eenheid/onderneming op in de VS, die deze diensten/producten gaat exploiteren, waarmee je onder het belastingregime van de VS valt. Een en ander kan zelfs digitaal (vanaf een Nederlandse pc met internetverbinding) on-line en tegen relatief weinig kosten, in een handomdraai geschieden bijvoorbeeld door middel van het oprichten van een zogenaamde Delaware Compagny.
 

Lex Kockelkoren Heer

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1336234). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×