Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

'Even rechtzetten'

Het is spijtig te moeten lezen dat de recensent van het boek getiteld 'Get i(c)t right, Een conceptueel beslismodel voor investeringen in ICT' (Computable, 11 mei), Cok de Zwart, "er geen touw aan vast kan knopen".

Spijtig voor hemzelf en ook voor de lezers die dit niet als een uitnodiging tot het lezen van dit boek zullen opvatten. Nu zitten er altijd twee kanten aan een verhaal en dat geldt evenzeer voor deze recensie.
Het zou kunnen dat de auteur niet bij machte was een en ander helder uiteen te zetten en/of dat het denkraam van de recensent hem hierbij parten speelde. Een discussie over beide items lijkt me hier niet zinvol.
Belangrijker is het tegemoet te komen aan de door hem ervaren onduidelijkheid.
Centrale vraagstelling in dit boek is: wat kost ict, wat levert het ons op en waarom voldoet het niet aan de verwachtingen.
Om deze vraagstelling uit te werken is allereerst naar de theorie gekeken, vervolgens naar de praktijk en is theorie aan de praktijk gekoppeld om tot een bruikbaar, gedeeltelijk, nieuw beslismodel voor investeringen in ict te komen.
De constatering van De Zwart dat in het derde deel "de theorie in de praktijk wordt gebracht" is dus feitelijk onjuist. "De beschrijvingen leren dat de onderzochte organisaties wel of niet volledig of een beetje volgens het conceptuele beslismodel hebben geopereerd" is ook bezijden de waarheid; deze organisaties kenden dit model toen nog helemaal niet.
De vragen die de recensent vervolgens stelt en waarop hij geen antwoord krijgt, hangen hiermee ook in het door hemzelf gecreëerde luchtledige.
 

Christel Deckers Amsterdam

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-25T00:00:00.000Z Christel Deckers
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.