Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Standaard?

Twan Deibel schrijft in zijn artikel 'Niks mis met monopolie' (Computable, 1 februari) "Koop dus gewoon een legale versie en geniet van het gevoel dat je bijdrage wordt ingezet in een wereldwijde standaard waar we vervolgens weer met z'n allen van profiteren."

De heer Deibel suggereert volgens mij dat Microsoft Windows een standaard is. Een standaard is echter een door de branche afgesproken techniek, waaraan alle fabrikanten zich moeten en kunnen houden. Microsoft Windows is dat zeer zeker niet! Een voorbeeld van een wereldwijde standaard is bijvoorbeeld USB of Fire Wire.
Microsoft Windows is mijns inziens gewoon een besturingssysteem net zoals bijvoorbeeld Linux, Net BSD/Free BSD of Mac OS. Geen van allen zijn een standaard.
Ik ben zelf gebruiker van Net BSD en Mac OS. Dat hele volksstammen geld spenderen aan een OS, wat in hun ogen een standaard is, levert mij niks op. Het levert mij wel wat op, wanneer de industrie gezamenlijk bepaalt wat een standaard is en daarvoor producten gaat maken. Het opdringen van een zelf verzonnen techniek is in mijn ogen monopolisme en uiteindelijk is de gebruiker hiervan de dupe... in zijn portemonnee!
 

Pieter Coolsma Driebergen-rijsenburg

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-15T00:00:00.000Z Pieter Coolsma
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.