Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Opsommen problemen is geen oplossing

In het stuk 'Simplistisch strijdplan' (Computable, 17 december 2004), stellen Aernoud van de Graaff en Johan Timmermans dat de in het artikel 'Slagvaardig met ict' (Bob Schat, Computable, 5 november 2004) beschreven aanpak te simplistisch is. Bob Schat is het daar niet mee eens.

De kern van het artikel 'Slagvaardig met ict' betreft de manier waarop organisaties een einde kunnen maken aan de gijzeling van de business-flexibiliteit door bestaande ict-voorzieningen, namelijk door de nadruk te leggen op architectuur en vereenvoudiging van de in vele jaren bottom-up gegroeide infrastructuur. Het is niet moeilijk om vervolgens lange opsommingen te maken van alle aspecten die zo'n traject bemoeilijken. Het artikel van Van de Graaff en Timmermans vormt zo'n opsomming, het doet aan genoemde stelling echter niets af. 'Simplistisch strijdplan' illustreert vooral de verwarring bij sommige it-professionals die er van uitgaan dat het beschrijven van veel problemen hetzelfde is als het bieden van een oplossing.
Focus en eenvoud zijn nodig om binnen de geschetste situaties een oplossing te bedenken en te realiseren. Architectuur speelt daarbij een belangrijke rol, omdat deze helpt complexe zaken abstract en gestructureerd weer te geven en te differentiëren tussen de zwaartepunten en al die zaken die daarnaast ook nog moeten gebeuren.< BR>
 
Bob Schat, principal solution architect bij CSC (Computer Sciences Corporation)

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-01-14T00:00:00.000Z Bob Schat
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.